perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mobiiliblogikokeilu

Mobiiliblogikokeilu on ollut yksi Epun mediareppu -hankkeen opetuskokeiluista. Kokeilussa esikoululaisilla ja 1-3. luokkien oppilailla on ollut käytössä Nokian N97 älypuhelin, jolla he ovat tehneet blogimerkintöjä luokan blogiin (Wordpress).

Ensimmäiset blogikokeilut aloitettiin talvella 2010. Oppilaat tutustuivat puhelimeen ja harjoittelivat blogin käyttöä. Blogikirjoituksia tehtiin mm. kirja-arvosteluista.



Aluksi blogikokeilut olivat opettajajohtoisia, eli blogikirjoituksia tehtiin opettajan valitsemista aiheista.

Vuoden 2011 alusta lähtien puhelimet ovat olleet oppilaiden vapaassa käytössä. Blogikokeilu on opettajien mukaan lisännyt sosiaalisuutta ja spontaania auttamista oppilaiden ja oppilasryhmien välillä. Oppilaiden oma arvomaailma korostuu blogin välityksellä ja huoltajat pääset osaksi lasten arkea koulussa.



Oppilaille tehdyn haastattelun mukaan blogikirjoituksia on mukava tehdä erityisesti omista töistä, kavereista ja (välitunti)tekemisestä.
Oppilaat käyttävät puhelimia myös äänitteiden ja videoiden tekemiseen. Alla oppilaiden tekemä haastatteluvideo koskien blogikokeilua:


torstai 17. maaliskuuta 2011

Testissä Smart table

Kanjonin esikoululaiset saivat testattavaksi Smart tablen. Smart table on interaktiivinen pöytä, joka sopii opetukseen erityisesti esi- ja alkuopetuksessa. Pöytää voi käyttää neljä oppilasta kerrallaan.

Kanjonin esikoululaiset ottivat pöydän innolla vastaan ja ovat tehneet mukana tulleita harjoituksia ahkerasti. Erityisesti palapelitehtävä on saavuttanut suuren suosion. Valitettavasti opetustehtävät ovat englanniksi, joten opettajan täytyy suomentaa tehtäviä lapsille joka tietysti hieman hidastaa vauhtia joidenkin tehtävien kohdalla.

Eskareiden mietteitä Smart tablen käytöstä tulossa myöhemmin lisää, kunhan saamme tuotteesta enemmän käyttökokemusta!


Taitotasopeli


Epun mediareppu on Opetushallituksen ja Tampereen kaupungin yhteinen kehittämishanke. Hankkeessa on etsitty uusia toimintamalleja tieto- ja viestintätekniikan luovaan käyttöön erityisesti esi- ja alkuopetuksessa. Epun mediareppu – taitotasopeli on kehitetty hankkeen aikana kerättyjen opetuskokeilujen pohjalta. Taitotasopeli sopii erityisesti esi- ja alkuopetukseen (1-3.lk), mutta on sovellettavissa myös muille asteille. Epun mediareppu – taitotasopelin tarkoituksena on auttaa oppilaita käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa itseilmaisun välineenä ja tuomaan oppilaiden ääntä kuuluvammin esille. Peli antaa tukea yksilöllisen oppimistavan löytämiselle ja uuden median opettelemiseen ja tutkimiseen. 

 Taitotasopeli julkaistaan Epun mediareppu-sivustolla viikolla 12! 


Tietoja minusta

Oma kuva
Epun mediareppu on Tampereen kaupungin Opetushallituksen rahoitustuella toteuttama yhteinen kehittämishanke, jossa etsitään pedagogisia malleja tieto- ja viestintätekniikan käyttöön esi- ja alkuopetuksessa. Blogista löydät hankkeen tuoreimmat kuulumiset. Lisätietoa hankkeen Internetsivuilta: http://koulut.tampere.fi/hankkeet/eppu/

Lukijat